Catering to nie tylko dostawa żywności we wskazane miejsce

Istnieją dwa główne rodzaje gastronomii na miejscu i poza lokalem. Lokalne wyżywienie dla dowolnej funkcji, bankietu, przyjęcia lub imprezy, odbywa się w fizycznych pomieszczeniach zakładu lub obiektu, który sponsoruje wydarzenie. Lokalne wyżywienie różni się nieco od gastronomicznego, w którym funkcja odbywa się w odległym miejscu, takim jak dom klienta, park, galeria sztuki, siedziba firmy, a personel, jedzenie i wystrój muszą być przetransportowany do tej lokalizacji.

Catering pozamiejscowy często wiąże się z produkcją żywności w centralnej kuchni, z dostawą i obsługą świadczoną w lokalizacji klienta. Część lub całość produkcji żywności może zostać wykonana lub zakończona w miejscu zdarzenia. Catering można również zaklasyfikować jako catering społeczny i catering korporacyjny lub biznesowy. Catering społeczny obejmuje takie imprezy jak wesela, zjazdy szkół średnich, przyjęcia urodzinowe i imprezy charytatywne. Catering biznesowy obejmuje takie wydarzenia, jak zjazdy i spotkania, bankiety korporacyjne lub spotkania akcjonariuszy, premiery produktów, szkolenia edukacyjne i inne. Catering na miejscu oznacza na przykład, że firma cateringowa w hotelu lub sali bankietowej przygotuje i zaspokoi wszystkie wymagania bez wyprowadzania jakiejkolwiek usługi lub jedzenia poza obiekt.

Wiele restauracji dysponuje wyspecjalizowanymi salami, w których można zaspokoić niszę prywatnych imprez.

restauracja

Te oddzielne jadalnie są dostępne w tym samym czasie, aby wesprzeć funkcjonowanie restauracji oraz zarezerwować miejsca do siedzenia. Ponadto każda z jadalni może zostać zlecona na uroczystości prywatne i może wymagać własnej specjalistycznej obsługi i opcji menu. Inne przykłady cateringu na miejscu obejmują catering szpitalny, szkolny, czy akademicki czy korporacyjny. Profesjonalną firmę cateringową znajdziesz na stronie catering dietetyczny rzeszów – Fitapetit. Niektóre firmy cateringowe dostarczają żywność tylko na konkretne wydarzenie. Dowożą zimne potrawy i pozostawiają wszelkie przygotowania, a także obsługę i sprzątanie innym. Firmy oferujące gorące posiłki w formie bufetu dostarczają gorące potrawy w izolowanych pojemnikach. Czasami zapewniają obsługę personelu za dodatkową opłatą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here